Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Cursus Hotstone-massage Utrecht

De hotstone massage cursus in Utrecht wordt begeleid door Trudy Middelham zelf, gediplomeerd masseuse. Zij geeft sinds 2003 cursus hotstonemassage in Utrecht en past de hotstonemassage veelvuldig toe in haar eigen praktijk. Daarnaast heeft zij deze cursus hotstonemassage gegeven voor een groot opleidingsinstituut.


Toepassen van stenen in verschillende massages

Een hotstonemassage is een massage met warme stenen en is bedoeld als aangename en doeltreffende aanvulling op een bestaande behandeling. Het kan bijvoorbeeld gecombineerd worden met massage, pedicure, manicure, schoonheidsbehandelingen, stoelmassage, shiatsu en klantgerichte behandelingen. Door de combinatie van warmte en beweging is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage-behandeling veel effectiever maakt.

Je kan een gewone massage geven en af en toe stenen gebruiken of je aandacht vooral richten op werken met stenen en warmte en veel minder masseren. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en je handen gelijktijdig hun werk.

Een Hotstonemassage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het voert afvalstoffen af, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam.

Groepscursus (workshop) hotstonemassage

Tijdens de eendaagse cursus hotstone massage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. We masseren de rug, achterkant van de benen, voorkant van de benen, voeten, romp, armen, handen, gezicht en nek. Ook leer je verschillende manieren om stenen neer te leggen op het lichaam.
Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contraindicaties, sfeer, opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren. Doen, voelen en elkaar goede feedbeack geven staan centraal op deze cursus.
De cursus is gericht op het geven van een lichaamsmassage met warme stenen. Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een Hotstonemassage te geven. Kennis met betrekking tot massage is handig maar is niet vereist voor het bijwonen van de cursus.

De cursus wordt professioneel gegeven en verzorgd. Omdat de groepen niet zo groot zijn is er ruimte voor individuele aandacht.

Cursisten hoeven geen stenen en/of een heater mee te nemen naar de cursus. Je oefent op een medecursist. Je hoeft dus geen proefpersoon mee te nemen.
De stenen die gebruikt worden in de cursus zijn van zeer goede kwaliteit. Deze stenen zijn geschikt voor professioneel gebruik. Dit in tegenstelling tot stenen van mindere kwaliteit, die momenteel veel in de handel zijn. Op de cursus wordt advies gegeven over het kopen van stenen.

Utrecht

Cursus Hotstone Massage


  • De cursus Hotstone Massage wordt alleen nog maar privé gegeven.

Massage Cursus locatie

Projecthuis De Kersentuin

Atalantahof 11

3544 VD Utrecht (Leidsche Rijn)


Route Projecthuis De Kersentuin

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie