TrudyMiddelham@gmail.com Holistic Pulsing te UtrechtMassage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is uitgewerkt en ontwikkeld in Nieuw Zeeland door de natuurarts en ostheopaat Tovi Browning.
Tijdens een Holistic Pulsing sessie lig je gekleed op een massagetafel. Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Een mooie zachte manier om je zelfbewustzijn te vergroten, meer contact te krijgen met je lichaam en wat daarbinnen allemaal te voelen valt. Ook om te ontdekken waar spanningen en blokkades zitten, waar je vastzit of vast houd, wat je onder controle wilt houden.


Wanneer Holistic Pulsing

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn

- bij het onthaasten van je leven,
- bij vermoeidheid, stress en spanning,
- bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid e.d,
- bij zwangerschap,
- wanneer je opnieuw wilt leren genieten van de stroming in je lichaam,
- wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen,
- wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche of een thema wilt uitwerken,
- bij verwerking van intense momenten in je leven,
- bij het volgen van een vastenkuur,
- wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen.

Inleiding

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze, waarbij het lichaam op een speelse, natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Het lichaam wordt gepulst in een op de persoon afgestemd ritme. Kleine en grotere pulsen stromen als golven door het hele lichaam. De pulsen kunnen gecombineerd worden met wiegende, rollende en strekkende bewegingen. Je ligt hierbij gekleed op een massagetafel.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam al snel tot rust. Mede door de zachtheid en het respecteren van de grenzen ontstaat er een veilige sfeer. De noodzaak om weerstand te bieden wordt minder. Je wordt uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanningen los te laten. Er ontstaat ruimte om te gaan luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft. Het is alsof je jezelf op een nieuwe manier leert kennen; het genieten, de grenzen én de mogelijkheden.

De voortdurende beweging raakt al je spieren, gewrichten en cellen, van buiten en binnen, van top tot teen. Het ontspant op veel niveaus, maakt losser en helpt loslaten, laat je energie weer helemaal doorstromen.

Een mooie zachte manier om je zelfbewustzijn te vergroten, meer contact te krijgen met je lichaam en wat daarbinnen allemaal te voelen valt. Ook om te ontdekken waar spanningen en blokkades zitten, waar je vastzit of vast houd, wat je onder controle wilt houden. Soms kunnen verdrietige of vrolijke, boze of speelse emoties naar boven komen.
Niet alleen ontdekken is belangrijk, ook accepteren, loslaten en ontspannen hoort bij Holistic Pulsing.

Door de groeiende ontspanning en de bewustwording kun je steeds beter gaan luisteren naar de stem van je eigen lichaam. Daar waar de bewegingen niet meer als prettig ervaren worden, ligt de grens! Holistic Pulsing creëert mede door de zorgvuldigheid een veilige omgeving waarin je steeds dichter bij jezelf kunt komen en je eigen grenzen gaat ervaren. Je wordt uitgenodigd om naar ze te luisteren én ze aan te geven. Door het spelen met je grenzen, leer je ze steeds beter kennen en je erop af te stemmen, waardoor je ruimte creëert voor nieuwe ervaringen.
De spanningen kunnen op steeds dieper niveau losgelaten worden. Het lichaam opent zich en kan steeds meer de stroming, de tintelingen, de golfbewegingen en het genieten toelaten.

Pulsen biedt mensen de ervaring om via vriendelijkheid en zachtheid te kunnen genezen in plaats van er hard voor te moeten werken.

De helende werking van Holistic Pulsing houdt niet op als er gestopt wordt met pulsen, de stroming wordt dan vaak zelfs intenser gevoeld. Het is dan ook belangrijk om na een sessie de tijd te nemen om te blijven liggen om na te voelen. Sommige mensen voelen de nawerking nog enkele dagen.

Behandeling

Tijdens een Holistic Pulsing lig je gekleed op een massagetafel. Het wordt als een aparte sessie van ongeveer een uur gegeven.

Holistic Pulsing kan bij vrijwel iedereen toegepast worden, een behandeling zal nergens pijnlijk zijn. Een sessie duurt ongeveer een uur.
Holistic Pulsing is een opzichzelfstaande behandelmethode, maar kan ook gecombineerd worden mét en als waardevolle ondersteuning dienen voor massages.
Ook als nazorg bij ingrijpende ziekteprocessen kan Holistic Pulsing helend werken.
Drinken is belangrijk na een sessie, zodat de afvoer optimaal geactiveerd wordt.

In een individuele sessie staat het pulsen en wat het pulsen met je doet centraal. In een sessie ontstaat er een samenspel tussen jou en de pulser. Het is een uitnodiging voor twee om wat er bewogen wil worden te volgen en open te staan voor wat zich verder in het moment aandient. Waar dat uit komt is telkens weer een verrassing.
Het kan zijn dat je wordt uitgenodigd je waarnemingen te delen, wat dieper te ademen, te focussen op een lichaamsdeel of een symptoom, met een visualisatie mee te gaan of juist om alleen maar te zijn met wat er in je leeft. Dit alles met als doel om je lichaam en geest vrijer te maken van spanning.

Pulsen kan toegepast worden over het hele menselijk lichaam. Degene die gepulsed wordt kan daarbij in verschillende houdingen liggen. Tijdens het pulsen ligt de cliënt gekleed op een massagetafel.

Oorsprong van Holistic Pulsing

Al duizenden jaren kennen mensen de kracht van ritmisch bewegen. Wiegen is een natuurlijke, instinctieve reactie op de behoefte aan troost en ontspanning. Toen we baby's waren zijn we gewiegd in de armen van onze ouders en/of in de wieg. We zijn gewiegd wanneer we verdriet hadden of bang waren en toen we opgroeiden en ons ontwikkelden brachten we ritmische beweging in onze dansen, liederen, muziek e.d. Wiegjes, schommels, schommelstoelen, waterbedden en hangmatten zijn ontworpen om de ervaring van het wiegen over te brengen.

Holistic Pulsing is uitgewerkt en ontwikkeld in Nieuw Zeeland door de natuurarts en ostheopaat Tovi Browning. Zij is op haar beurt geïnspireerd tot de ontwikkeling van Holistic Pulsing door het werk van Milton Trager (hij ontwikkelde de Tragering, ook een techniek om lichaamsspanning aan te spreken.) In Nieuw Zeeland en Australië worden al jarenlang opleidingen verzorgd tot Holistic Pulser en tot leraar Holistic Pulsing. In 1990 werd het boek over Holistic Pulsing van de hand van Tovi Browning uitgegeven. In 1999 kwam de Nederlandse vertaling uit. (ISBN90-202-4335-7)

Holistic Pulsing is in 1990 in Europa geïntroduceerd door Roberta Skye, die een van de eerste studenten en later ook een medewerkster van Tovi Browning was. Sindsdien wordt Holistic Pulsing in Nederland langzaam aan bekender en groeit de groep mensen die er beroepsmatig en/of in vrijetijdssfeer mee werken. Het blijkt dat mensen vooral enthousiast raken over Holistic Pulsing wanneer ze een demonstratie zien of nadat ze een sessie hebben ondergaan.


Massagetijd - Prijs - Openingstijden

Een Holistic Pulsing sessie duurt 75 minuten.

Holistic Pulsing van 75 minuten € 75,-

De sessies zijn overdag en 's avonds.

Voor een afspraak stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com of bel 06-41708229

Massage Praktijk locatie

Aureliahof 40

3544VE Utrecht


Route Praktijk Luna
praktijk Luna

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie