Massage en Cursus

heerlijke massages en professionele cursussen in utrecht

Opstarten Eigen Praktijk

(deze cursus wordt momenteel niet gegeven)

Het beroep van masseur is een vrij beroep, dus iedereen kan masseur worden. Via het volgen van diverse cursussen bij mij, aangevuld met supervisies en adviesen kunt u uw eigen praktijk goed opgeleid beginnen. Ik heb veel mensen opgeleid, die een eigen praktijk zijn begonnen. Daarnaast zijn er veel oud cursisten gaan werken als masseur in een sauna of ze geven massages in een beauty salon.


Eigen Praktijk

Veel van mijn cursisten willen een eigen praktijk beginnen. Het beroep van masseur is een vrij beroep, dus iedereen kan masseur worden. Natuurlijk kan je ook bij allerlei instituten een meerjarige opleiding volgen. Daar is niets mis mee. Voor de mensen die op een snellere manier een praktijk willen beginnen, kunnen dat via mij doen. Ik heb al sinds 1998 een eigen praktijk en heb daarom veel ervaring met het runnen van een praktijk. Het uitgangspunt is, dat je een gedegen basis krijgt om op een goede manier te masseren. Ook is het belangrijk te weten wat er nodig is om een praktijk te beginnen. Belangrijk is dat je klanten tevreden zijn over je massage en dan ook terug komen.

Volg je een aantal van de cursussen, die ik geef dan heb je een goede basis om te kunnen masseren. Daarnaast geef ik supervisies om de kennis te vergroten. In 1 of 2 supervisies leer ik je de massage technieken verfijnen en geef ik je praktische aanwijzingen over het runnen van een praktijk. Bijvoorbeeld hoe maak je reclame en hoe ga je met klanten om.

Cursus Eigen Praktijk

De cursus Eigen Praktijk bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Basiscursus massage
  • Gevorderen cursus massage
  • Workshop Hotstone massage
  • 1 a 2 supervisies

De cursus kan aangevuld worden met:

  • Dynamische massage

De cursussen kunnen in groepen (in Rotterdam of Utrecht) of privé gevolgd worden.

Eigen Praktijk

Basiscursus Ontspanningsmassage

Tijdens deze cursus werken we vooral met de klassieke massagetechnieken zoals strijken en kneden. Behalve het aanleren van de massagegrepen besteden we aandacht aan de sfeer en de zorgzaamheid tijdens het masseren. Daarnaast is er aandacht voor lichaamshouding, ademhaling en praktische aanwijzingen zoals gebruik van olie. Aan het eind van de cursus heb je voldoende kennis en ervaring om iemand een volledig massage te geven.
Klik hier voor meer informatie.


Cursus Ontspanningsmassage voor gevorderden

Tijdens deze cursus staat het aanleren van veel nieuwe klassieke massagetechnieken centraal. Daarnaast leer je enkele technieken uit de polariteitmassage en dynamische massage. Houding, ademhaling, zorg en aandacht blijven belangrijke aandachtspunten, waarin we ons zullen verdiepen.
Klik hier voor meer informatie.


Cursus Hotstone massage

Tijdens de cursus hotstone massage leer je het hele lichaam te masseren met warme stenen. We masseren de rug, achterkant van de benen, voorkant van de benen, voeten, romp, armen, handen, gezicht en nek. Ook leer je verschillende manieren om stenen neer te leggen op het lichaam.
Je krijgt uitleg en praktische tips over stenen, reinigen, temperatuur, contraindicaties, sfeer, opbouw van een korte of lange sessie. We gaan praktisch aan de slag met de verschillende manieren om stenen te leggen en oefenen diverse manieren om met de stenen te masseren.
Na de cursus ben je in staat om zelfstandig op een verantwoorde manier een Hotstonemassage te geven.
Klik hier voor meer informatie.


Cursus Dynamische massage

Dynamische massage is een samenvoeging van de in Hawaï ontwikkelde Tragering en de pulstechniek van Tovi Browning. Ze bestaat uit en vloeiende aaneenschakeling van subtiel zacht tot stevige ritmisch uitgevoerde trekkende, rollende, schuddende, wiegende en verende handelingen, waardoor ontspanning op diep niveau bereikt kan worden. Verderop in de cursus leer je de lichaamsdelen op een vloeiende manier met elkaar te verbinden. Aandacht voor lichaamshouding e.d. komen ook aan bod.
Klik hier voor meer informatie.

Kosten cursus Eigen Praktijk

De kosten hangen af van het traject dat gevolgd wordt. Er zit verschil in de prijs van een groepscursus of een privé cursus. Je kan de prijsinformatie zien bij de verschillende cursussen zelf. Je kunt mij ook bellen of mailen voor meer informatie. We werken bij alle cursussen op confortabele massagetafels en je ontvangt een duidelijke handleiding. Je kan de prijsinformatie zien bij de verschillende cursussen zelf. Je kunt mij ook bellen of mailen voor meer informatie.

Informatie en afspraak

Trudy Middelham

Aureliahof 40
3544 VE Utrecht
(Leidsche Rijn)

06 41 70 82 29


Stuur een mail naar TrudyMiddelham@gmail.com

Deel deze informatie